15:15 12.08.2018

Сестра Сенцова закликає не розголошувати будь-якої інформації про можливе звільнення брата

2 хв читати

Сестра засудженого російським судом з політичних мотивів українського кінорежисера Олега Сенцова Наталія Каплан закликає утримуватися від поширення інформації про можливе звільнення її брата до моменту його від'їзду за межі Росії.

"Навіть якщо ви дізналися, що Олега відпускають, не треба видавати НІЯКОЇ інформації, доки він не залишить Росію. Така передчасна інформація, навіть будучи правдою, може нашкодити ситуації. Всі ми бачимо, як все нестабільно у царстві стабільності", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вдень.

Оцінюючи минулу ніч, на початку якої у соціальних мережах була поширена недостовірна інформація про нібито звільнення з колонії "Білий ведмідь" в м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ) і виліт зі столиці ЯНАО – Салехард пізно ввечері в суботу літака з О.Сенцовим на борту, Н.Каплан написала: "Ніч була жахливою".

Вона також закликала не телефонувати матері О.Сенцова доти, доки інформація не підтверджена.

Як повідомлялося, російська журналістка Вікторія Івлєва, посилаючись на власні джерела, в ніч на неділю написала у своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, що нібито з Салехарда пізно ввечері в суботу вилетів літак, на борту якого може перебувати О.Сенцов. "Олег, здається, врятований! О 23.00 літак із ним вилетів із Салехарда. Сподіваюся, наступна зупинка - Київ. Все!", - написала вона.

Будь-яких підтверджень цієї інформації ні з українського боку, ні з російського більше не було.

Через кілька годин В.Івлєва додала, що якої-небудь нової інформації їй отримати не вдалося. У зв'язку з цим вона висловила побоювання, що її могли дезінформувати. "UPD 2:55 Москви: У мене немає більше ніякої інформації про літак і про Олега, і я, якщо чесно, починаю підозрювати, що над нами, можливо, добряче посміялися, на жаль. Будь ласка, будьте спокійні. Вранці все одно щось з'ясується", - текстом такого змісту розширила вона свій попередній пост.

Вже рано вранці неділі Головне управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі спростувало інформацію про те, що О.Сенцов залишив колонію. "Інформація про те, що засуджений Сенцов нібито залишив виправну колонію, не відповідає дійсності", - повідомили агентству "Інтерфакс-Урал" в прес-службі регіонального відомства. За словами співрозмовника агентства, О.Сенцов перебуває в колонії і продовжує голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА