18:41 10.08.2018

Окупанти, користуючись "перемир'ям", посилено ввозять на Донбас зброю і боєприпаси

2 хв читати
Окупанти, користуючись "перемир'ям", посилено ввозять на Донбас зброю і боєприпаси

"Хлібне перемир'я" на Донбасі, оголошене з 1 липня у зв'язку з початком жнив, сторона, що контролює окуповані райони регіону, використовує для постачання підрозділам бойовиків значних обсягів озброєння і боєприпасів із території Російської Федерації, повідомляє Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) з посиланням на дані Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"Спостерігачі СММ змушені визнати, що, користуючись так званим перемир'ям, окупаційні війська не лише безкарно будують опорні пункти в "сірих" зонах, а й доправляють на окуповані території нові потяги та вантажівки зі зброєю та боєприпасами", - йдеться в інформації СЦКК, розміщеній у п'ятницю на сторінці прес-центру штабу Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

Так, зазначається в інформації, увечері 7 серпня БПЛА СММ виявив колони вантажівок, які в'їжджали на територію України через неконтрольовану ділянку кордону з РФ.

"Зокрема, 12 вантажівок "КАМАЗ-4310" з тентованими вантажними відсіками, перетнувши кордон, рухалися на захід за 62 км від Донецька. Цієї ж ночі за 59 км на схід від Луганська виявлено колонну з 15 вантажівок військового типу та шість БРДМ. Іншу колонну у складі позашляховика, шести "КАМАЗів" під тентом і одного з кунгом, що рухалися так само у західному напрямку, помічено поблизу кордону близько півночі", - повідомили в СЦКК.

Пересування автоколон здійснювалося ґрунтовими дорогами в районі, де немає жодних прикордонно-пропускних пунктів.

"Враховуючи те, що вантажівки такого типу у збройних формуваннях використовуються переважно для перевезення боєприпасів та технічного майна, а вантажопідйомність того ж "КАМАЗ-4310" становить 7 тонн, лише ці виявлені колони за лічені години доправили підрозділам окупантів понад 200 тонн смертельного вантажу", - підрахували в СЦКК.

В інформації також зазначається, що, крім поставок значної кількості боєприпасів, "збройні формування РФ продовжують нарощувати кількість озброєнь та особового складу поблизу лінії розмежування".

"Так, лише 6 серпня за межами виділених місць зберігання озброєння в не підконтрольних урядові України районах безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ виявив 35 танків Т-72 поблизу селища Тернове та 10 танків Т-72 біля селища Покровка Донецької області. Того самого дня в цьому районі спостерігачі СММ ОБСЄ виявили розгортання збройними формуваннями РФ радіолокаційної станції та вогневих засобів протиповітряної оборони", - зазначено в повідомленні української сторони СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА