21:03 08.08.2018

Порошенко про "Сі Бриз": У планах на 2019 рік - збільшити контингент учасників і розширити райони проведення навчань

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявляє про плани збільшити контингент військових-учасників і розширити райони проведення навчань "Сі Бриз" вже наступного року.
"Наша співпраця (з країнами-членами НАТО і союзниками - ІФ) свідчить про єдність і готовність разом захищати мир і спільні цінності. У планах на наступний рік - збільшити контингент військових-учасників навчань, особливо військово-морських сил, і розширити райони проведення навчань "Сі Бриз-2019", - написав глава держави на сторінці у Facebook у середу ввечері.
Він нагадав, що в поточному році в військово-тактичних навчаннях "Сі Бриз-2018" взяли участь представники 19 країн-членів НАТО і союзників.
"Оцінка менторів з 8 країн-членів Альянсу чітка і однозначна - завдяки навчанням було зроблено великий крок вперед щодо підвищення рівня взаємодії і координації ВМС України і військових сил країн-союзників. І військові навчання "Сі Бриз-2018" - це не лише підвищення такий сумісності, а й нарощування рівня морської і польової виучки та злагодженості багатонаціональних підрозділів", - зазначив П.Порошенко.
Українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018" ("Sea Breeze-2018") тривали 9-21 липня. Окрім України і США, до навчань в цьому році долучилися Болгарія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, Туреччина та Швеція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із прем'єр-міністром Ірландії інтеграцію України в НАТО та ЄС

Держборг України в I кв.-2024 у доларовому вираженні зріс на 3,9%

Єрмак провів третій раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА