18:48 08.08.2018

Поліція перевіряє відомості громадян про можливого другого підозрюваного у замаху на радницю мера Херсона Гандзюк

2 хв читати
Поліція перевіряє відомості громадян про можливого другого підозрюваного у замаху на радницю мера Херсона Гандзюк

Правоохоронці перевіряють інформацію, що надходить від громадян, щодо людини, яка може бути причетна до замаху на вбивство в.о. управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радниці мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"Зараз ми ретельно перевіряємо інформацію у справі про напад на чиновницю, яка надходить від громадян. Ми уточнюємо найменші деталі та аналізуємо їх", - зазначив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін у середу під час робочої наради в Херсоні, повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

Під час розслідування слідчі призначили низку необхідних експертних досліджень. Експерти встановили, що щільність розчину сірчаної кислоти, виявленої на одязі чиновниці, удвічі більше щільності речовини, що використовується в автомобільних акумуляторних батареях.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаної кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк у її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала перебуває.

В.Аброськін повідомив, що К.Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством, зокрема, надати відому їй інформацію, яка допоможе розкрити злочин.

3 серпня Генеральна прокурор України Юрій Луценко повідомив, що розслідувати напад на К.Гандзюк буде Служба безпеки України.

Того ж дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк.

6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новіков, 1978 року народження, уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка", а також за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного із злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб".

Херсонський міський суд 6 серпня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці підозрюваному у замаху на вбивство К.Гандзюк.

7 серпня голова Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА