16:08 08.08.2018

Університет "Україна" заявляє про рейдерське захоплення

2 хв читати

Київський відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна" заявляє про рейдерське захоплення, конфлікт виник через права власності на навчальний корпус площею 3,5 тис. на вул. Львівська, 23, повідомляє прес-служба Національної поліції з посиланням на дані слідчо-оперативної групи.

"Вчора ввечері (7 серпня - ІФ) правоохоронці отримали повідомлення, що невідомі в масках зайшли до корпусу університету та заблокували його роботу. Оперативний черговий направив за викликом патрульних поліцейських і слідчо-оперативну групу Святошинського райуправління поліції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, поспілкувавшись з представниками обох сторін, правоохоронці попередньо встановили, що конфлікт виник через права власності на один з корпусів університету.

Згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, ця будівля виступила як забезпечення за кредитом, отриманим університетом у банку "Хрещатик" у 2008 році. У вересні 2017 року банк продав вимоги за цим кредитом ТОВ "Фінансова компанія "Фактор плюс", а в жовтні остання відступила частину прав вимог за кредитом ТОВ "Офіс сервіс люкс".

Як повідомили в Нацполіції з посиланням на дані Держреєстру майнових прав на нерухоме майно, власником будівлі з 21 листопада 2017 року є ТОВ "О" ("Офіс сервіс люкс" - ІФ).

Як зазначають у Нацполіції, між ТОВ та університетом тривають судові тяжби, проте судових рішень, які б обмежували право власника (тобто ТОВ) на використання будівлі університету немає.

Водночас в університеті стверджують: "Майнові права на два корпуси належать університету "Україна", щодо одного з них тривають судові майнові спори".

"... Приватні структури, не дочекавшись рішень суду про реструктуризацію кредитів і майнових суперечок, зробили вже типове для нашої країни рейдерське захоплення корпусів університету", - йдеться в офіційному повідомленні "Україна".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА