11:26 08.08.2018

В Україну заборонено ввезення ще двох російських книжок

1 хв читати
В Україну заборонено ввезення ще двох російських книжок

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення до країни з Російської Федерації ще двох книжок через пропаганду держави-агресора.

"Держкомтелерадіо відмовило ТОВ "Видавництво "Арій" і ТОВ "Якабу Трейд" у видачі дозволу на ввезення з території РФ двох книжок, у яких присутня пропаганда держави-агресора", - повідомила прес-служба відомства в середу.

Зазначається, що відмову було надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, в підручнику Марини Гацкевич "Английский язык для школьников и абитуриентов: топики, упражнения, диалоги" в текстах для перекладу з англійської стверджується, що Київ був столицею Росії, а також фальсифікуються інші історичні факти.

"Експерти вважають ці "історичні помилки" проявом пропагандистських маніпулятивних технологій держави-агресора", - наголошується в повідомленні.

В іншій книзі - "Шпионки. 12 женщин, рискнувших всем" наявні ознаки пропаганди держави-агресора, зокрема її силових структур.

Нині в переліку заборонених для ввезення в Україну книжок 63 видання.

Раніше Держкомтелерадіо скасувало заборону на ввезення в Україну книжки російського біблеїста Андрія Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА