20:36 07.08.2018

У ФСВП говорять про "задовільний стан" Сенцова

2 хв читати

Засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, який оголосив кілька місяців тому голодування, перебував під постійним наглядом тюремних і цивільних лікарів, його стан здоров'я оцінюється як задовільний, повідомили в прес-бюро УФСІН в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.
"Засуджений О.Сенцов, добровільно відмовився від прийому їжі, перебуває під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи (колонії - ІФ) і лікарів-фахівців Лабитнагської міської лікарні", - йдеться в повідомленні прес-бюро, що надійшло у вівторок до "Інтерфаксу".
У ньому наголошується, що стан здоров'я О.Сенцова "оцінюється як задовільний".
"6 серпня проведено чергове лабораторне обстеження засудженого. За результатами огляду та обстеження погіршення стану здоров'я і лабораторних показників не встановлено", - йдеться в прес-релізі.
У відомстві зазначають, що "фактів відмови засудженого від підтримувальної терапії і медичної систем не зареєстровано".
"Йому призначено лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень", - йдеться в прес-релізі.
У ньому наголошується, що О.Сенцова щодня оглядають медпрацівники, проводяться клініко-лабораторні та інструментальні дослідження.
Водночас, 7 серпня "Громадське" з посиланням на адвоката режисера Дмитра Дінзе повідомило, що О.Сенцов перебуває в поганому стані: у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.
На запитання, чи є можливість, що О.Сенцов припинить голодування, адвокат заявив, що таких планів у його підзахисного немає.
Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.
14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ "із політичних причин".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА