18:20 07.08.2018

Політв'язня в РФ Клиха повернули до колонії з психіатричної лікарні

2 хв читати
Політв'язня в РФ Клиха повернули до колонії з психіатричної лікарні

 Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова поговорила з матір'ю українського політв'язня в РФ Станіслава Клиха Тамарою, якій нарешті вдалося поспілкуватися з сином і дізнатися про його стан здоров'я.

"Поговорила з мамою Святослава Клиха - Тамарою. Вона розповіла, що нарешті говорила з сином телефоном - Станіслав зараз вже в колонії. Тамара неодноразово просила про цю розмову, але їй постійно відмовляли. Станіслав розповів, що в психіатричній лікарні його "накачали" психотропними препаратами, і він не знає, як це впливатиме на його стан у подальшому. За словами Тамари, Станіслав врівноважений, розповідає, що дуже болять нирки, швидше за все після травми", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook увечері.

Омбудсмен також розповіла Т.Клих про необхідність написати заяву і про те, які документи їй потрібно оформити для отримання державної допомоги як члену сім'ї політв'язня.

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка і С.Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, М.Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а С.Клих - перші 9 років, потім обидва будуть відправлені до колонії суворого режиму.

У Росії М.Карпюка і С.Клиха засудили у справі про участь у бойових діях в першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

У березні 2017 року С.Клиха етапували до Верхньоуральська.

4 липня 2018 року російська правозахисниця Тетяна Щур повідомила, що С.Клиха перевели до психіатричної лікарні в Магнітогорську. При цьому Т.Щур зазначила, що він почувається краще і дозволу на госпіталізацію не давав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА