12:45 07.08.2018

У Мелітополі створять підрозділ патрульної поліції

2 хв читати
У Мелітополі створять підрозділ патрульної поліції

У м. Мелітополі Запорізької області створять спеціалізований підрозділ патрульної поліції, заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Національна поліція ухвалила рішення створити спеціалізований підрозділ патрульної поліції у важливому адміністративному центрі нашої держави, в Приазов'ї - в місті Мелітополі", - повідомив С.Князєв на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, аналогічні підрозділи поточного року відкрили в містах Ізмаїлі Одеської області, Білій Церкві Київської області, Умані Черкаської області, Ковелі Волинської області.

За словами глави Нацполіції, патрульна поліція обслуговуватиме, зокрема, траси міжнародного значення Харків-Сімферополь-Севастополь у межах території, яку контролює український уряд, і трасу Одеса-Миколаїв-Новоазовськ.

С.Князєв наголосив, що створення такого підрозділу в Приазов'ї давно назріло.

Заступник голови Національної поліції України - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив на брифінгу, що поліцейські в Мелітополі сприятимуть підвищенню безпеки в публічних місцях. "Після запуску цього підрозділу в нас будуть на всіх дорожніх артеріях півдня країни поліцейські, які гарантуватимуть публічну безпеку", - сказав він.

За словами начальника департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгенія Жукова, в Мелітополі працюватимуть 150 осіб. "Це у нас буде 17 екіпажів, які працюватимуть в місті, а також на трасах. Вони працюватимуть у 9 районах міста, і на трасах вони співпрацюватимуть із поліцією Донеччини, поліцією Херсонщини та Кримськими підрозділами поліції, які стоять біля постів Чонгар" , - сказав він на брифінгу.

Начальник департаменту також наголосив, що зарплата у поліцейських буде від 8 тис. грн і вище. "Зарплата поліцейського становитиме 8 тис. грн. Це мінімальна заробітна плата", - сказав Є.Жуков.

Мелітополь із населенням 164,8 тис. осіб є другим за розміром містом Запорізької області після обласного центру, одним із п'яти міст обласного значення. У масштабах усієї України Мелітополь є 32-м за чисельністю населення містом. Населення мелітопольської агломерації, що охоплює, крім самого міста, Мелітопольський, Якимівський і Приазовський райони, становить 288 тисяч осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА