17:29 06.08.2018

Прикордонники затримали на кордоні з Молдовою партію радіоактивних аквалангів

1 хв читати

Прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили в автомобілі громадянина Молдови в неділю акваланги, радіаційний фон яких перевищував допустимі норми в 25 разів, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"68-річний поціновувач підводних занурень повертався додому, в Молдову, через пункт пропуску "Градениці", розташований у Біляївському районі Одеської області. Під час заїзду на територію пункту пропуску на авто чоловіка Toyota молдовської реєстрації спрацювала стаціонарна система радіаційного контролю "Янтар". Прикордонники зафіксували перевищення радіаційного фону в 25 разів", - ідеться в повідомленні.

Під час детальнішого огляду автомобіля за допомогою універсального радіометра-спектрометра з’ясувалося, що такий підвищений радіаційний фон випромінюють акваланги, які чоловік перевозив у багажному відділенні. За його словами, він навіть не підозрював про небезпеку апаратів.

"Прикордонники взяли під контроль транспортний засіб і перемістили його на небезпечну відстань. За цим фактом поінформовані представники Нацполіції, ДСНС і органи місцевого самоврядування", - розповіли в Держприкордонслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА