13:36 06.08.2018

Звільнений політв'язень Костенко прибув до України

2 хв читати
Звільнений політв'язень Костенко прибув до України

Український активіст Олександр Костенко, який відбував покарання у колонії в Кіровській області (РФ) і вийшов на свободу 3 серпня, вже перетнув український кордон, очікується, що під вечір він буде в Києві, повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи , перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Як повідомили мене держсекретар МЗС А.Заяц та наші консули, Олександр Костенко разом з нашими дипломатами перетнули російсько-український кордон. Планується, що до вечора вони будуть в Києві", - написала вона на сторінці у Facebook у понеділок.

За даними І.Геращенко, о 16.00 в МЗС України відбудеться "традиційний брифінг, на якому наші дипломати розкажуть про всі спільні, скоординовані зусилля влади та дипломатичного корпусу" щодо захисту українців, незаконно утримуваних у РФ.

"Українська сторона і надалі робитиме все для підтримки наших незаконно ув'язнених у РФ громадян, незалежно від їхніх поглядів, переконань або можливих запитань до них з боку українських правоохоронних органів. Наше завдання - звільнити, допомогти, захистити права, домогтися консульського доступу. Всі інші запитання - до інших органів і структур", - зазначила вона.

Як повідомлялося, О.Костенка в лютому 2015 року вкрали біля дверей його будинку в Криму і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його обвинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до 4 років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м.Кирово-Чепецьк (Кіровська область, РФ).

Про те, що засуджений у РФ громадянин України О.Костенко вийшов на свободу і разом із українським консулом їде до Москви, в посольстві України, повідомила вдень 3 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що вже поспілкувався телефоном з О.Костенком.

І.Геращенко повідомляла, що О.Костенко може прибути до України 6-7 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА