17:00 03.08.2018

Суд у Бердянську заарештував третього підозрюваного у вбивстві ветерана АТО Олешка

2 хв читати
Суд у Бердянську заарештував третього підозрюваного у вбивстві ветерана АТО Олешка

Суд м. Бердянськ Запорізької області в п'ятницю обирає запобіжний захід для чотирьох підозрюваних у вбивстві бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка і вже залишив трьох із них - Артема Матюшина, Миколу Ломаку, Олександра Обухова - під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в п'ятницю біля будівлі Бердянського міського суду зібралися десятки людей, які очікують судового вердикту щодо запобіжного західу для підозрюваних.

Першою суд розглянув справу А.Матюшина - ветерана АТО, колишнього снайпера із загону міліції особливого призначення "Торнадо", уродженця Макіївки, що проживає в Дніпрі, який вважається головним підозрюваним у вбивстві місцевого активіста. Незважаючи на те, що підозрюваний заперечував свою участь у вбивстві, суд підтримав сторону обвинувачення, визначивши А.Матюшину запобіжний захід - два місяці перебування у Вільнянському СІЗО в Запорізькій області.

За даними слідства, М.Ломака був водієм червоного автомобіля "Таврія", на якому вбивці втекли з місця злочину. Слідство зазначає, що доказом його участі в злочині є свідчення очевидців і відео, зафіксоване камерами спостереження. Також у суді зазначають, що М.Ломака не дає показань слідству. Рішенням слідчого судді він залишиться під вартою на 60 діб.

Такий самий запобіжний захід суд обрав і для О.Обухова, що проходить у справі як водій автомобіля "Mazda", на якому вбивці стежили за В.Олешком, а після його вбивства покинули Бердянськ. Під час засідання підозрюваний заявив, що він не вбивця, і не знав, що відбувається, і просто приїхав до Бердянська на море.

Судове засідання триває.

Як повідомлялося, 31 липня в центрі Бердянська з обрізу мисливської рушниці застрелили місцевого активіста, ветерана АТО, бійця батальйону "Донбас" В.Олешка (позивний "Сармат"). Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка є колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра та області.

2 серпня всім чотирьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства В.Олешка в Бердянську. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України.

Зловмисників затримали в результаті спецоперації "Сирена" в день убивства, 31 липня, на стаціонарному посту поліції у Василівці Запорізької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА