10:59 02.08.2018

Понад 1,5 тис. повідомлень про "мінування", багато з яких надходили з РФ, зафіксувала українська поліція від початку року

1 хв читати
Понад 1,5 тис. повідомлень про "мінування", багато з яких надходили з РФ, зафіксувала українська поліція від початку року

Від початку 2018 року до Національної поліції України надійшло понад 1,5 тис. неправдивих повідомлень про мінування, повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник Кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Такі злочини найбільш характерні для великих міст України. Так, найбільше неправдивих повідомлень про мінування цього року поліція зареєструвала в Харкові - майже 1 тис. На Львівщині зареєстровано 155 анонімних повідомлень, у Києві - 122, в Одеській області - 40, у Дніпропетровській - 33", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер уранці.

За його даними, найчастіше "мінуються" магазини й торговельно-розважальні центри. У 2018 році зареєстровано майже 600 таких фактів. Крім того, 550 разів було "заміновано" підприємства, установи та організації, близько 90 разів - приміщення органів влади.

"Більшість відповідних повідомлень надходить на електронні адреси - 985 випадків із 1,5 тис. При цьому значну кількість IP-адрес відправників зареєстровано на території Російської Федерації", - повідомив В.Аброськін.

Він особливо наголосив, що всі такі повідомлення спрямовані виключно на нагнітання напруженості в суспільстві та дестабілізацію ситуації в країні.

"Тому звертаюся до наших громадян із проханням з розумінням ставитися до таких перевірок, адже вони необхідні в разі таких повідомлень", - закликав В.Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА