14:37 01.08.2018

Перевіряється причетність підозрюваних у вбивстві учасника АТО Олешка до ще одного аналогічного злочину

3 хв читати
Перевіряється причетність підозрюваних у вбивстві учасника АТО Олешка до ще одного аналогічного злочину

Підозрюваних у вбивстві учасника антитерористичної операції та самооборони м. Бердянська Запорізької області Віталія Олешка (позивний "Сармат") затримано, також перевіряється інформація стосовно причетності до вбивства ще одного фігуранта, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Сергій Коміссаров.

"Цих осіб було доправлено до райвідділу, проведено всі слідчо-оперативні дії, наразі їх затримано за ст. 208 КПК України як підозрюваних у скоєнні злочину за ст. 115 ч. 2 (Кримінального кодексу - ІФ) - вчинення злочину на замовлення організованою злочинною групою. Нині вирішують питання щодо запобіжного заходу", - сказав С.Коміссаров на прес-конференції в середу.

"Крім того, затримано місцевого жителя Бердянська, який - ми не впевнені - надав автомобіль для скоєння злочину. Ці дані перевіряють", - додав він.

Голова обласної поліції повідомив, що "скоїв злочин теж АТОшник", і розповів, що наразі проводять допити з підозрюваними. Водночас, за його словами, затримані не дають свідчень.

За словами С.Коміссарова, затримані - віком від 30 до 40 років і не проживали на території Запорізької області до скоєння злочину. Вони заїхали групою на територію м. Бердянська для вчинення злочину на автомобілі на номерах однієї з країн ЄС.

"Перевіряли всі автомобілі, завдяки цьому вийшли на злочинців, хоча на той момент ми ще не знали, що це злочинці. І після того як опрацювали всю інформацію від свідків, очевидців злочину, камер відеоспостереження... у результаті здійснення оперативних дій на одному посту їх було зупинено та ідентифіковано, на іншому посту ми їх затримали", - розповів представник поліції.

Він додав, що проводяться подальші слідчі дії.

"Злочин готувався, було підготовлено відповідну зброю", - додав С.Коміссаров.

Як повідомлялося, невідомий у вівторок близько 12:30 застрелив у Бердянську місцевого жителя, учасника АТО. Від отриманого поранення потерпілий помер. У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська Віталій Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці в Facebook оприлюднили співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін наступного дня уранці повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" і також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра й області.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури. З'ясовуються обставини та мотиви вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА