09:28 01.08.2018

Кличко заявив про плани будівництва сміттєпереробного заводу в Києві найближчими роками

1 хв читати
Кличко заявив про плани будівництва сміттєпереробного заводу в Києві найближчими роками

Новий завод із переробки сміття в Києві планується побудувати протягом наступних двох-трьох років, повідомляє управління інформзабезпечення столичної міськадміністрації з посиланням на мера Києва Віталія Кличка.

"Сміття - це сьогодні проблема не лише Києва, це проблема всієї країни. Нині в столиці працює один сміттєспалювальний завод - "Енергія". Нам потрібен новий завод саме з переробки сміття. Протягом двох-трьох років такий завод має бути побудований", - сказав В.Кличко в ефірі телепрограми "Сніданок з "1+1".

За словами мера, щорічно в Києві накопичується майже 1,2 млн тонн сміття.

Він наголосив, що вже ухвалено стратегічне рішення відмовитися від практики поховання відходів і розпочати їх переробку. "Ми детально вивчили досвід інших країн. Уже працює конкурсна комісія, оголошено конкурс на будівництво сміттєпереробного підприємства", - сказав В.Кличко.

За його словами, потужність заводу, який планують побудувати, має становити щонайменше 420 тис. тонн перероблених відходів на рік. Приблизно таку саму потужність має полігон № 5, який у майбутньому буде закрито. "Незабаром розпочнуться роботи з реконструкції полігона №5. Буде укріплено дамби, збільшено потужність обладнання з переробки фільтрату. Ми укріпимо полігон, встановимо систему дегазації і після цього закриємо його", - повідомив В.Кличко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА