17:11 31.07.2018

Суд засудив до 12 років в'язниці 84-річного вченого, який збирав для РФ відомості про оборонзамовлення

2 хв читати

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винним у державній зраді 84-річного харківського вченого Мехті Логунова та засудив його до 12 років позбавлення волі за збір в інтересах Росії інформації про державні оборонні замовлення Міноборони України.

"На вимогу прокуратури Харківської області Орджонікідзевський районний суд м. Харкова визнав винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) харків'янина, що збирав для Російської Федерації інформацію про державні оборонні замовлення України.... Діючи на шкоду обороноздатності та державній безпеці України він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод із Міністерством оборони України", - повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Харківської області.

При цьому в прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що обвинувачення вимагало жорсткішого покарання.

"Ми вимагали 13 років позбавлення волі. Чи будемо подавати апеляцію, вирішимо після того, як отримаємо та вивчимо повний текст рішення суду", - сказали в прес-службі.

У свою чергу адвокат М.Логунова Дмитро Тихоненков заявив, що має намір оскаржити вирок.

"Ми будемо подавати апеляцію та вимагати виправдувального вироку. Фактично суд виніс обвинувальний вирок, базуючись на свідченнях лише одного свідка, який, як вважає Логунов, влаштував йому провокацію. Показання інших свідків (а їх було близько п'ятнадцяти) не знайшли відображення у вироку", - сказав Д.Тихоненков кореспонденту агентства.

На вимогу прокуратури наразі М.Логунов перебуває під вартою.

М.Логунова було затримано СБУ в серпні 2017 року.

Так, 17 серпня 2017 року голова СБУ Василь Грицак повідомив, що в Харкові затримано голову диверсійної групи російських спецслужб, який готував теракти проти українських державних і громадських діячів. Правоохоронці встановили, що "командира" одного з незаконних збройних формувань терористів було завербовано представником ГРУ Генштабу ЗС РФ.

Від російського куратора він отримав завдання повернутися до Харкова та сформувати диверсійну групу. Чоловікові було передано перелік українських політичних і громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти. Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Харкові співробітники української спецслужби вилучили майже кілограм вибухівки (за попередніми висновками - пластиду), п'ять електродетонаторів, пістолет із глушником, сто патронів до нього та бойовий квадрокоптер, який планувалося використовувати під час здійснення теракту.

Затриманому було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації) і було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА