11:50 31.07.2018

У водія Hummer, який збив на смерть дівчинку в Києві, примусово відібрали зразки для експертизи

2 хв читати
У водія Hummer, який збив на смерть дівчинку в Києві, примусово відібрали зразки для експертизи

Експерт Київського міського бюро судово-медичної експертизи за участю адвоката за рішенням суду 30 липня отримав біологічні зразки у водія позашляховика Hummer, який на смерть збив 10-річну дівчинку на пішохідному переході на бульварі Лесі Українки в Києві 24 липня.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Києва 30 липня, Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури про примусовий відбір біологічних зразків у водія автомобіля Hummer. Того самого дня рішення суду про примусовий відбір зразків було виконано.

У прокуратурі пояснили, що оскільки водій відмовився добровільно надавати необхідні біологічні зразки, прокуратура звернулася до суду з клопотанням про їх примусовий відбір.

"Отримання зразків для експертизи здійснив експерт Київського міського бюро СМЕ за участю адвоката. За результатами слідчої дії складено протокол, який долучено до матеріалів кримінального провадження", - повідомила прес-служба.

Раніше після затримання підозрюваний у ДТП пройшов тест на драгер, після чого його доправили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння, де він здав зразки сечі.

Тест на драгер, а також результати лабораторного аналізу зразків сечі не виявили вмісту алкоголю і наркотичних речовин в організмі підозрюваного, нагадали в прокуратурі.

Як повідомлялося, ввечері 24 липня 23-річний водій Hummer, порушивши правила дорожнього руху (червоний сигнал світлофора), скоїв наїзд на 10-річну дівчинку, яка в супроводі мами переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої допомоги.

Водія затримали біля ТЦ "Парус" на вул. Мечникова й доправили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

25 липня начальник Головного управління Національної поліції м. Києва Андрій Крищенко повідомив, що водієві Hummer повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Того самого вечора в прокуратурі столиці повідомили, що водієві Hummer оголошено ще одну підозру - "залишення в небезпеці" (ст.135 КК України).

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці (без альтернативи застави) водієві Hummer.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА