17:14 30.07.2018

Українська поліція розпочала підготовку до паломництва хасидів до Умані

2 хв читати
Українська поліція розпочала підготовку до паломництва хасидів до Умані

Підготовка до забезпечення порядку під час щорічного паломництва хасидів до Умані Черкаської області з нагоди святкування Рош Гашана - нового року за юдейським календарем - уже розпочалася, повідомляє департамент комунікації МВС України в понеділок.

"Велику увагу приділяємо місцям прибуття паломників, маршрутам пересування і місцю проведення заходу", - сказав заступник глави Національної поліції України - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич на зустрічі з делегацією Ізраїлю в понеділок у Києві.

Перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що правоохоронці врахують досвід попередніх років. "Як свідчить наш досвід, злочинні організації, які організовують провокації під час заходу, не антисемітські. Їхнє головне завдання - дискредитація української поліції. Всі спроби провокацій отримають жорстку реакцію", - сказав він.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що до процесу забезпечення порядку активно залучатимуться ізраїльські правоохоронці. Він зазначив, що до роботи на місці проведення заходу залучатимуться патрульні поліцейські, групи тактико-оперативного реагування, кінологи та вибухотехніки.

У свою чергу глава департаменту з надзвичайних ситуацій ізраїльської поліції Рафаель Коен повідомив, що 20 поліцейських офіцерів прибудуть для допомоги на місце проведення заходу. "Вони залишатимуться до повного завершення заходів, щоб переконатися, що все відбулося без інцидентів" - запевнив він.

Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські зазначив, що щорічне паломництво до Умані є найважливішим єврейським заходом поза територією Ізраїлю. "Хочу відзначити високий професіоналізм українських правоохоронців під час координації взаємодії заради забезпечення громадського порядку", - зазначив він.

Начальник департаменту превентивної діяльності Національної поліції Ігор Бабич повідомив, що територія проведення заходу буде повністю пішохідною. Для доступу до неї необхідно буде отримати перепустку.

Цього року святкування Рош Гашана відбудеться на початку вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА