18:12 27.07.2018

Рада бізнес-омбудсмена констатує скорочення кількості скарг 2-й квартал поспіль

2 хв читати

Рада бізнес-омбудсмена (РБО) констатує скорочення кількості скарг від бізнесу у другому кварталі 2018 року порівняно з першим на третину - до 411, проте порівняно з аналогічним періодом 2017 року цей показник вищий на 73%, свідчить оприлюднений на сайті ради звіт.

"Уже другий квартал поспіль ми отримуємо менше скарг від бізнесу, і це позитивний тренд. Кількість звернень скоротилася практично з усіх предметів скарг. Передусім, з блокування податкових накладних, що свідчить про поліпшення роботи системи їх автоматичної реєстрації", - цитує прес-служба бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемету.

Хоча кількість звернень щодо податкових питань скоротилася порівняно з першим кварталом на 40%, ця категорія скарг залишається найбільш чисельною - 254 (62% від усієї кількості звернень). При цьому скарги на блокування податкових накладних все ще залишаються лідером - 116 звернень, проте порівняно з першим кварталом цей показник впав на 62%.

Водночас скарги на дії правоохоронців за цей період становили 16%, дії держрегуляторів - 7%.

"Порівняно з минулим кварталом Рада отримала аналогічну кількість скарг на Службу безпеки України і на чверть менше - на прокуратуру. Однак на Національну поліцію скаржилися на 19% частіше, зокрема, на її бездіяльність", - вказує Рада бізнес-омбудсмена.

Згідно з даними РБО, українські компанії становлять більшість заявників - 81%. Водночас частка звернень великих компаній зросла майже на третину після спаду в попередньому звітному періоді.

За статистикою ради, ДФС закрила 39% справ про податкові перевірки на етапі адміністративного оскарження, тоді як загалом, згідно з даними відомства за 2016-2018 рр., на користь скаржника ДФС закриває 14% справ.

"Більш того, проаналізувавши вибірку судових рішень щодо оскарження результатів податкових перевірок, Рада з'ясувала, що суди прийняли рішення на користь заявників РБО у 90% випадків", - вказує Рада бізнес-омбудсмена.

Рада бізнес-омбудсмена - консультативно-дорадчий орган Кабінету міністрів, який фінансується через мультидонорний рахунок ЄБРР.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА