16:18 27.07.2018

Колишньому заступнику голови Дніпровського суду Києва повідомлено про підозру в "справах Майдану"

2 хв читати

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомило про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду Києва в перешкоджанні мирним акціям під час Євромайдану в 2014 році.

"Здійснюється досудове розслідування за низкою кримінальних проваджень за фактами протидії протестним акціям шляхом протиправного переслідування працівниками правоохоронних органів та суду учасників мітингів та зборів у м. Києві в січні-лютому 2014 року", - йдеться в повідомленні департаменту спецрозслідування Генпрокуратури на сторінці в Facebook у п'ятницю.

Згідно з інформацією, в одному з таких проваджень перевіряється правомірність дій і рішень правоохоронних органів і суду Дніпровського району столиці під час затримання і притягнення до відповідальності 11 учасників акцій 18-19 лютого 2014 року.

"На підставі зібраних доказів у межах цього кримінального провадження 25.07.2018 у передбачений чинним законодавством спосіб здійснено повідомлення про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду м. Києва у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки)", - наголошується в повідомленні.

У департаменті пояснюють, що колишньому заступнику голови суду інкримінують протиправні дії стосовно двох осіб, яких було затримано та притягнуто до кримінальної відповідальності нібито за участь у масових заворушеннях.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У Генпрокуратурі нагадали, що за цим епізодом до суду направлено обвинувальний акт щодо п'яти слідчих, заступника і начальника слідчого відділу Дніпровського райуправління міліції та прокурора відділу прокуратури Києва. Водночас, як зазначають у департаменті, судовий розгляд зазначеного обвинувального акта досі не розпочато у зв'язку із заявами про самовідвід суддів Дніпровського райсуду й тривалим їх розглядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА