07:37 27.07.2018

Військова прокуратура викрила факт збитків державі на суму 8 млн грн

2 хв читати
Військова прокуратура викрила факт збитків державі на суму 8 млн грн

У Вінницькій області викрито екс-директора військово-мисливських господарств у привласненні землі, що завдало збитків державі на суму понад 8 млн грн, повідомила прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону України.

Як повідомляється в четвер на сайті відомства, 26 липня 2018 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди) колишньому директору одного з військово-мисливських господарств Вінницької області.

Правоохоронцями встановлено, що вказана посадова особа, на яку покладено виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, "зловживаючи службовим становищем, з метою отримання незаконної вигоди використовувала своє службове становище всупереч інтересам держави".

У прокуратурі поінформували, що на земельній ділянці розміром понад 500 га, яка відноситься до земель оборони Міністерства оборони України, і на якій знаходяться будівлі і споруди МО України загальною площею понад 670 кв. м., побудовані в період з 1959 до 1990 років, держслужбовець в кінці 2007 року незаконно отримав право власності. Відзначається, що підозрюваний використовував незаконно привласнені земельні ділянки і споруди на свій розсуд, а не за цільовим призначенням.

"В результаті державі в особі Міністерства оборони України нанесені тяжкі наслідки, а саме завдано збитків на загальну суму 8 074 801 грн", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчує досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні та готує обвинувальний акт до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Північна Корея заявляє про вибух у польоті останнього запущеного їй супутника

Росіяни 23 рази обстріляли вісім громад у Сумській області

Зеленський відвідає у вівторок Бельгію для підписання двосторонньої угоди про безпеку

Українська авіація і ракетні війська завдали удару по 24 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Краматорському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ: на Покровському, Куп'янському, Харківському та Времівському напрямках відбулося 42 бойові зіткнення

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 43 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Міноборони виступило з роз'ясненням щодо прийому інструкторів із країн-партнерів

Кулеба провів розмову з главою МЗС Філіппін

Зеленський зустрівся з главами палат і фракцій парламенту Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА