21:48 26.07.2018

І.Геращенко закликала членів уряду приєднатися до роботи Координаційної ради при президентові з питань заручників

2 хв читати
І.Геращенко закликала членів уряду приєднатися до роботи Координаційної ради при президентові з питань заручників

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко закликала представників уряду долучитися до роботи створюваної Координаційної ради при президентові України з питань заручників.

Як повідомляє в четвер прес-служба партії "Блок Петра Порошенка", завдання Координаційної ради при президентові - координація дій органів влади із допомоги громадянам України, утримуваним на території Російської Федерації, в окупованому Криму та окремих районах Донбасу.

"Сьогодні уряд прийняв, нарешті, рішення про підтримку сімей політв'язнів Кремля. Прем'єр-міністр заявив, що вони отримуватимуть виплати на правовий захист, адвокатів і квитки на побачення - до 100 тис. на рік. Великі гроші, але, наприклад, щоб дістатися до Сибіру, треба до 20 тис. грн", - цитує І.Геращенко прес-служба партії.

За її словами, неприпустимо, коли батьки "по світу збирають гроші на поїздку" до Сибіру на побачення до своїх дітей, утримуваних російською владою, або коли сім'ям нема за що оплатити адвокатів.

"Ми також працюємо над створенням координаційної ради при президентові України з питань заручників, мета якого - координувати питання допомоги і підтримки, і сподіваюся, що члени уряду долучаться до його роботи", - заявила І. Геращенко.

Вона подякувала за роботу над вирішенням цього питання уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову, народних депутатів з фракції БПП Марію Іонову, Ірину Луценко, Рефата Чубарова.

Перший віце-спікер зазначила, що на ухвалення постанови про підтримку сімей політв'язнів уряду знадобилося 7 місяців: "Лише після наших публічних звернень і запитів справа зрушила з місця. Для сімей українців і кримських татар, незаконно засуджених у РФ, це надважливо", - сказала вона.

Водночас І.Геращенко зазначила, що поки що немає прогресу у звільненні заручників. "На жаль, РФ блокує всі наші ініціативи і пропозиції. Але це не привід опускати руки, і дуже важливо, щоб сім'ї відчували нашу підтримку", - сказала вона.

І.Геращенко нагадала про важливий указ президента України про заснування стипендії імені Левка Лук'яненка, і висловила сподівання, що незабаром уряд прийме рішення про присудження цієї стипендії Олегу Сенцову, Роману Сущенку та іншим політв'язням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА