20:58 26.07.2018

До України незабаром повернуться 12 із 16 українських моряків судна Mekong Spirit, затриманого в Греції

2 хв читати
До України незабаром повернуться 12 із 16 українських моряків судна Mekong Spirit, затриманого в Греції

Частина екіпажу судна Mekong Spirit, що був заарештований у Греції за підозрою в контрабанді, найближчими днями повернеться додому, повідомив почесний консул Греції в Одесі Пантеліс Бумбурас.

Як повідомляється в четвер на сторінці благодійної організації "Фонд Бумбураса" у соцмережі Facebook, згідно із судовим рішенням, полишити Грецію зможуть 12 з 16 українських моряків. Головна умова - обов'язкова щомісячна реєстрації в Генеральному консульстві Греції в Одесі.

Решта члени екіпажу - капітан, старпом і рядові - перебуватимуть у Греції до з'ясування всіх обставин.

"Це були складні 14 місяців. Точилися досить серйозні дипломатичні переговори на рівні двох країн - України та Греції. Довелося підключити серйозних адвокатів. І сьогодні, на щастя, ми домоглися справедливого рішення суду на користь українських моряків", - зазначив глава "Фонду Бумбураса", почесний консул Греції П.Бумбурас.

Наразі вирішується питання перебування на території Греції решти чотирьох членів екіпажу.

"На борту Mekong Spirit перебувати вони не зможуть. Судно заарештовано. Судновласник самоусунувся. Зі свого боку, ми готові підтримати моряків і надати їм допомогу в питанні житла і продуктів харчування", - сказав П.Бумбурас.

Судно Mekong Spirit стоїть у порту Лаври (60 км від Афін).

Як повідомлялося, в березні 2018 року представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомив, що в Греції перебувають 17 українців - членів екіпажу судна Mekong Spirit, яке належить швейцарській компанії, та яке було затримано в Греції 25 травня 2017 року. "На сьогоднішній день триває слідство в справі судна, яке перебуває недалеко від Афін... Члени екіпажу - 16 громадян України перебувають на судні, 17-й - капітан судна проживає в одному з приміщень в Афінах", - пояснив В. Кирилич.

Члени екіпажу дають свідчення у справі вантажу, зокрема, перевезення сумнівних вибухових речовин на судні і не є затриманими або заарештованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА