21:02 25.07.2018

Водієві Hummer, який збив на смерть дівчинку напередодні в Києві, оголошено ще одну підозру

2 хв читати
Водієві Hummer, який збив на смерть дівчинку напередодні в Києві, оголошено ще одну підозру

Водію позашляховика Hummer, який напередодні збив на смерть дівчинку на бульв. Лесі Українки в Києві, оголошено ще одну підозру - "залишення в небезпеці".

"Водієві автомобіля Hіmmer, підозрюваному в скоєнні смертельної ДТП на бульварі Лесі Українки, внаслідок якої загинула 10-річна дівчинка, додатково оголошено про підозру за ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці)", - повідомляє Прокуратура м. Києва на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За інформацією прокуратури, додаткове повідомлення про підозру було вручено підозрюваному в присутності його адвоката.

Отже, наразі дії водія Hummer кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ч. 2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи) КК України.

Досудове слідство триває.

Водночас пізніше в середу прес-секретар прокуратури м. Києва Надія Максимець окремо роз'яснила ситуацію з оглядом водія позашляховика після ДТП.

"Хоча драгер і не виявив ознак алкогольного сп'яніння, але тільки після отримання лабораторних досліджень його сечі можна буде стверджувати, чи був він у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Тому рано робити заяви, що він був тверезий, як дехто вже встиг інтерпретувати цю інформацію", - написала Н.Максимець на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.

Прес-секретар столичної прокуратури зазначила, що є ще один момент: "Водій відмовився надати всі біологічні зразки, які були потрібні. Тому прокуратура міста Києва завтра через суд вимагатиме відібрати їх у нього примусово".

За її словами, відповідне клопотання вже підготовлено і вранці буде направлено до Шевченківського райсуду м. Києва для розгляду.

Як повідомлялося, близько 22:30 24 липня 23-річний водій Hummer, порушивши правила дорожнього руху (червоний сигнал світлофора), скоїв наїзд на 10-річну дівчинку, яка в супроводі мами переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої допомоги.

Водія затримали біля ТЦ "Парус" на вул. Мечникова й доправили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

25 липня начальник Головного управління Національної поліції м. Києва Андрій Крищенко повідомив, що водієві Hummer повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА