14:17 25.07.2018

Затримано двох членів організованої злочинної групи з увбивства підприємця в Рівному

2 хв читати
Затримано двох членів організованої злочинної групи з увбивства підприємця в Рівному

Поліція затримала двох членів організованої злочинної групи, які були найняті для вбивства рівненського підприємця, після чого вбивство було інсценоване, проте його замовника затримати не вдалося, оскільки стало відомо, що він переховується за кордоном, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області в середу.

"Інсценування вбивства надало можливість задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи. Вона діяла на території нашої області та впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відстежити зв'язки замовника і" загиблого", що є вагомою інформацією для наших працівників", - розповів т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергій Волков під час спільної прес-конференції з заступником прокурора області Остапом Сидором.

Відомо, що 46-річний рівнянин, який організував злочинну групу, т.зв. "кримінальний авторитет". Він залишив межі України 13 липня. "Уже зібрано достатньо доказів для повідомлення організатору про підозру. Після встановлення його місцезнаходження та докази в суді його провини він нестиме кримінальну відповідальність", - сказав О.Сидор.

У поліції розповіли, що вранці 17 липня на вул. Костромська у Рівному співробітники поліції затримали двох киян віком 47 та 49 років, раніше судимих за вбивства. "За наявною оперативною інформацією ми знали, що в місті знаходиться двоє осіб, які готуються до вчинення злочину. До моменту затримання нам не було відомо, кого саме вони хочуть вбити", - розповів С.Волков.

Згодом стало відомо, що об'єктом злочину є 42-річний раніше судимий житель Рівного, підприємець, а затримання виконавців вбивства відбулося незадовго до запланованого злочину.

В автомобілі "Opel", на якому пересувалися зловмисники, правоохоронці знайшли гранату і пістолет з глушником. Під час обшуку в одного з них у підсобному приміщенні його дачного будинку в Житомирській області поліцейські вилучили саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет та набої. В іншого в Києві знайшли 11 гранат, 12 запалів до них і заряди. Правоохоронці встановлюють походження зброї і боєприпасів.

Виконавцям повідомили про підозру у підготовці до навмисного вбивства за ч.1 ст. 14, ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на термін до 15 років або довічне ув'язнення. Рівненський міський суд уклав їх під варту без права внесення застави.

С.Волков розповів, що діяльність організованої групи, зокрема, була спрямована на дестабілізацію криміногенної ситуації в Рівненській області. На рахунку групи - підпал інформаційного агентства журналістських розслідувань "Четверта влада".

17 липня в поліції повідомили про вбивство в Рівному вдень місцевого приватного підприємця. "У Рівному на стоянці біля ринку застрелили чоловіка. На місці події працює слідчо-оперативна група. Відомо, що загиблим є 42-річний рівнянин", - розповіли в облуправлінні відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА