10:27 25.07.2018

Українські діячі культури закликають режисера Сенцова припинити голодовку - лист

3 хв читати
Українські діячі культури закликають режисера Сенцова припинити голодовку - лист

Близько 50 українських діячів культури і громадських діячів просять режисера Олега Сенцова припинити голодовку, яку він тримає з 14 травня, вимагаючи відпустити всіх українців, яких незаконно тримають у РФ.

"В українському суспільстві бродило переживання: чи маємо ми право просити тебе припинити голодовку? Ми сильно хвилювалися, ми не сміли до тебе звернутися. З одного боку, ми єдині з тобою у твоїй вимозі. З іншого боку, ми боїмося за твоє життя і за життя всіх хлопців. Усі люди доброї волі і за кордоном, і в Україні підтримують твою ідею з вимогою звільнити всіх. Але мимоволі весь світ звернувся з вимогою звільнити Олега Сенцова. І в деяких випадках навіть забув суть твоєї вимоги", - йдеться у відповідному листі, текст якого оприлюднив директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров на сторінці у Facebook у середу.

Автори листа закликають: "Ми тебе просимо від імені всіх нас. Від імені всіх, хто цінує життя і волю найвище. Просимо з повагою та з любов'ю до тебе. ...просимо тебе припинити голодовку".

Підписанти також запевняють, що в найближчому майбутньому звільнять О.Сенцова. "Ми - це Україна і багато-багато людей доброї сильної волі у цивілізованому світі", - уточнюють автори.

"П. С. Історія, переказана Мустафою Джемілєвим. Коли Мустафа тримав найтривалішу голодовку і вже був готовий розлучитися з життям, до нього на побачення приїхала мати з братом із запискою від Андрія Сахарова. У ній Сахаров писав, що просить Мустафу відмовитися від голодовки. Про те, що для всіх однодумців і соратників набагато важливіше його життя, ніж його, нехай героїчна, смерть. Не врахувати думку Сахарова, відмовити Сахарову Мустафа не міг. Він припинив голодовку...", – додано в листі.

Листа підписали: Ліна Костенко та її донька Оксана Пахлевська, Іван Дзюба, Йосиф Зісельс, Юрій Щербак, Є.Захаров, Юрій Андрухович, Іван Малкович, Андрій Курков, Сергій Жадан, Борис Херсонський, Сергій Тримбач, Микола Княжицький, Юрій Макаров, Данило Яневський, Леонід Фінберг, Костянтин Сігов, Анна Шерман, Богдана Матіяш, Валерій Пекар, Вахтанг Кебуладзе, Ганна Рудик, Діана Клочко, Дмитро Стус, Елеонора Соловей, Євген Бистрицький, Іван Шведов, Ірина Славінська, Катерина Рапай, Мар'ян Савка, Матвій Вайсберг, Микола Рябчук, Михайло Ордовський, Наталія Чинарова, Наталія Заболотна, Наталія Старченко, Наташа Ласкіна, Олександр Ройтбурд, Олександр Саврук, Олексій Панич, Олексій Сінченко, Олена Стяжкіна, Оля Гнатюк, Сергій Маслобойщиков, Сергій Проскурня, Тарас Возняк, Тетяна Терен, Яніна Соколова, Борис Єгіазарян, Євген Черніков, Римма Зюбіна.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. О.Сенцова тримають у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом у м. Лабитнангі Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

О.Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА