14:57 23.07.2018

Смертельна ДТП у Житомирській області: суд відправив власника маршрутки під домашній арешт

2 хв читати

Корольовський районний суд Житомира в понеділок обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту власнику маршрутного мікроавтобуса, який потрапив у ДТП з численними жертвами 20 липня, повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

"23 липня Корольовський районний суд Житомира виніс рішення про цілодобовий домашній арешт 41-річного рівнянина. Чоловікові інкримінують випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів, що призвело до загибелі людей", - йдеться в повідомленні.

Клопотання про взяття чоловіки під варту суд не задовольнив.

У поліції нагадали, що в рамках кримінального провадження, що розслідується за двома статтями Кримінального кодексу України (ч.3 ст.286 та ст.287), встановлено, що власником автобуса Volkswagen LT-35 є 41-річний житель Рівненської області. В його діях слідчі вбачають незабезпечення належного технічного стану транспортного засобу та його обладнання відповідно до вимог стандартів безпеки дорожнього руху, а також недотримання правил технічної експлуатації та допуску до керування водія в стані втоми.

Як повідомлялося, вранці 20 липня на 127 км автодороги Київ - Чоп, поблизу с.Глубочиця Житомирського району, маршрутний автобус (сполученням Київ-Рівне) врізався в великогабаритну вантажівку DAF із напівпричепом, унаслідок чого загинули 10 осіб і ще 9 госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості в 4 медичних заклади Житомирської області (спочатку повідомлялося про десять постраждалих).

Серед загиблих - двоє громадян РФ, зокрема дівчинка, серед потерпілих також громадянин РФ - 10-річний хлопчик. Також загинув громадянин Грузії.

Правоохоронці затримали власника маршрутного автобуса, який потрапив у ДТП. Йому інкримінують ст. 287 Кримінального кодексу України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їхньої експлуатації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу 342 рази вдарили по семи населених пунктах Запорізької області, є руйнування

25 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У ЄС прийнято оновлений Шенгенський прикордонний кодекс

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА