07:47 23.07.2018

Супрун розповіла, як уберегтися від зараження після укусу кліща

1 хв читати
Супрун розповіла, як уберегтися від зараження після укусу кліща

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як уберегтися від зараження після укусу кліща і що робити при перших симптомах хвороби Лайма.

Для захисту від кліщів У.Супрун рекомендує носити правильний одяг і уважно ставитися до будь-яких комах на тілі, одязі або інших предметах.

Кліщі можуть переносити збудників хвороби Лайма. Процес зараження при укусі кліща триває від одного до двох днів. Однак інкубаційний період хвороби може тривати набагато довше.

Також глава відомства рекомендує після прогулянки протягом декількох днів ретельно оглядати себе і дітей, особливо ділянки тіла, покриті волоссям. Характерна ознака хвороби - почервоніння колами, яке "нагадує стрілецьку мішень".

"Таке почервоніння шкіри є найбільш типовим симптомом (в 70-80% випадків), проте воно з'являється не у всіх. Тому дуже важливо звертати увагу на прояв інших симптомів: підвищення температури тіла, озноб, біль без явної причини, а також набряк лімфатичних вузлів або суглобів", - написала У.Супрун на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Супрун підкреслила, що хвороба небезпечна тим, що після лікування у людини може розвинутися постлікувальний синдром, під час якого розвиваються хронічні симптоми, зокрема, постійна втома, болі або набряк суглобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА