20:30 21.07.2018

Завершилися українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2018"

3 хв читати
Завершилися українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2018"

В Одеській, Миколаївській областях України і північно-західній частині Чорного моря завершилися українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2018" ("Sea Breeze-2018"), повідомляє в суботу прес-центр Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

"У складній військово-стратегічній обстановці наші партнери з 19 країн на вищому рівні рішуче показали підтримку України. Я впевнений в нашій ефективній взаємодії на морі, в повітрі і на землі, тобто всюди, де потрібні спільні дії заради миру і стабільності", - цитує командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Ігоря Воронченка під час церемонії закриття берегової компоненти навчань прес-центр.

За словами І.Воронченка, всі компоненти гідно впоралися з завданнями і поставлені цілі були досягнуті. Особовий склад Морського командування, що склав основу багатонаціонального морського штабу, на практиці продемонстрував свій професіоналізм, успішно здійснивши планування операцій та управління силами за стандартами НАТО з моря.

"Усього під час навчань корабельні екіпажі пройшли в море близько 2500 миль, авіатори здійснили понад 200 польотів із загальним нальотом близько 105 годин, морські піхотинці виконали понад 400 стрибків з парашутом, половину з яких - уночі, а 60 - на воду, дайвери провели під водою більше 70 годин", - йдеться в оприлюдненій інформації.

Як повідомлялося, 9 липня в Одесі відбулася церемонія відкриття українсько-американських навчань "Сі Бриз-2018". У навчаннях беруть участь представники 19 країн світу. Крім України і США до навчань цього року приєдналися також Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, Туреччина та Швеція.

Від Збройних Сил України та інших українських формувань в них беруть участь до 1,5 тис військових з озброєнням і технікою, до 30 кораблів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС США передбачено участь до 1 тис військових, до 10 кораблів, до 2 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС країн НАТО - до 1,2 тис військових, до 10 кораблів, до 3 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів.

Тема навчань - "Проведення національної морської операції з безпеки в кризовому регіоні". Основними елементами і завданнями навчань є дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадка морського десанту, тактичне маневрування.

Особливістю навчань цього року стало те, що управління всіма компонентами здійснювалося з борту штабного корабля ВМС США, флагмана 6-го флоту ВМС США Mount Whitney, який уперше бере участь в "Сі Бриз". В основі багатонаціонального штабу навчань - особовий склад недавно створеного Морського командування ВМС ЗСУ.

Район проведення навчань - Одеська і Миколаївська області, а також полігони північно-західної частини Чорного моря.

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА