13:53 19.07.2018

Утримуваний у російському СІЗО кримчанин Куку припинив голодування

1 хв читати
Утримуваний у російському СІЗО кримчанин Куку припинив голодування

 Громадянин України, кримчанин Еміра-Усеїна Куку, який оголосив 26 червня безстрокове голодування у СІЗО на території Росії, припинив голодування, повідомляє проект "Крим.Реалії".

За інформацією видання, він уже написав заяву стосовно припинення голодування і почав процес відновлення: вживає поживні суміші та проходить медичні процедури.

Припинити голодування Е.-У.Куку вмовила його дружина Мер'єм.

Раніше адвокат Едем Семедляєв повідомив, що передав своєму підзахисному численні прохання співвітчизників припинити голодування.

Е.-У. Куку - громадянин України, член Кримської контактної групи з прав людини із Ялти. 11 лютого 2016 року в його будинку в Кореїзі (АР Крим) відбувся обшук, а самого його правозахисники затримали. ФСБ Росії звинувачує Куку в участі в організації "Хізб-ут-Тахрір", визнаної в РФ терористичною. Е.-У.Куку провину заперечує. 12 лютого 2016 року російський суд обрав для Е.-У.Куку запобіжний захід у вигляді арешту, який продовжується до теперішнього часу.

26 червня 2018 року, у свій 42-й день народження, Е.-У.Куку оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА