18:51 18.07.2018

Табір у Донецькій області, де сталося масове отруєння дітей, закрили

2 хв читати
Табір у Донецькій області, де сталося масове отруєння дітей, закрили

 Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (філія "Орлятко") у Лиманському районі Донецької області, в якому сталося масове харчове отруєння дітей, закрили з 18 липня, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держспоживслужба).

"З ініціативи Головного управління Держспоживслужби в Донецькій області ухвалено рішення стосовно закриття табору і припинення будь-якої діяльності з прийому дітей на оздоровлення та відпочинок з 18.07.2018", - йдеться в повідомленні на сайті служби в середу.

Станом на 18 липня з табору з ознаками гострої кишкової інфекції до медзакладів Донецької області госпіталізували 91 постраждалого, зокрема 76 дітей і 15 дорослих із попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт".

Наразі відібрано зразки проб харчових продуктів, води, змиви з об'єктів навколишнього середовища, обстежено персонал закладу.

За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що перший випадок захворювання стався 15 липня у працівника харчоблоку, такі випадки захворювання реєструвалися 16 і 17 липня.

Під час проведення обстеження харчоблоку знайдено порушення санітарного законодавства: до харчоблоку допустили працівника з ознаками дисфункції кишечника (працювала 16-17 липня); на роботу взяли працівників кухні без проходження належного медичного огляду; персонал не дотримується вимог особистої гігієни (зокрема, відсутнє мило, антисептик, рушники для рук). Крім того, в харчуванні дітей використовують страви, які не входять до узгодженого Держспоживслужбою перспективного меню; відсутній журнал швидкопсувної продукції; не дотримуються товарне сусідство в холодильниках і температурні режими зберігання харчових продуктів.

Як повідомлялося, 16 липня сталося масове отруєння в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (Соснове Лиманського р-ну Донецької обл.): Нездужання відчули 60 дітей, з них госпіталізовано 33 дитини.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам вжити заходів за фактом масового отруєння дітей і перевірити інші дитячі заклади України.

Держспожислужба зробить частішими перевірки дитячих таборів після інциденту з масовим отруєнням, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Слов'янська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА