15:41 17.07.2018

Затвердждено заявку на включення Аккерманської фортеці до попереднього списку ЮНЕСКО

1 хв читати
Затвердждено заявку на включення Аккерманської фортеці до попереднього списку ЮНЕСКО

Одеська область затвердила Номінаційну заявку на включення Аккерманської фортеці в м.Білгород-Дністровський до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

"Вперше за довгу історію вивчення і дослідження цінності Аккерманської фортеці зроблено реальні кроки для її внесення до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Експерти аргументували надзвичайну світову цінність і справжність пам'ятника, а також відповідність трьом критеріям ЮНЕСКО", - зазначила заступник голови обладміністрації Світлана Шаталова.

У заявці йдеться про унікальність цієї пам'ятки, в якій поєднуються частини античного міста Тіра з європейським фортифікаційним мистецтвом. Також у документі зазначено, що пам'ятник є архітектурним ансамблем, який ілюструє важливі етапи в історії людства.

Як повідомлялося, на початку грудня 2017 року голова Одеської обладміністрації Максим Степанов ініціював внесення Аккерманської фортеці до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Білгород-Дністровська (Аккерманська) фортеця - один з найпопулярніших туристичних об'єктів півдня України. Точна дата початку будівництва Аккерманській фортеці невідома. Більшість істориків засновникам фортеці вважають генуезців, які прийшли в Причорномор'я в XIII столітті. Є однією з найбільш збережених і при цьому найбільшою такою фортифікаційною спорудою на території України. Загальна площа території фортеці становить 9 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА