17:56 16.07.2018

Луценко призначив Горбатюка начальником слідчого управління ГПУ

2 хв читати

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що в зв'язку з реорганізацією кількох департаментів у Генеральній прокуратурі не були замінені або відсторонені слідчі за "майданівськими справами".

"На жаль, я не задоволений діяльністю колишнього департаменту Горбатюка (департаменту спеціальних розслідувань, очолюваного Сергієм Горбатюком - ІФ) ... Моє рішення щодо реорганізації цього та інших департаментів є абсолютно необхідним", - сказав генпрокурор на брифінгу в понеділок у Києві.

Він наголосив, що рішення про реорганізацію стосується не лише департаменту С.Горбатюка. "Жодного слідчого, жодного прокурора у "справах Майдану" не було змінено або відсторонено. Усі вони як працювали, так і працюють у тих же справах. Єдине, що змінилося, - це статус Горбатюка", - зазначив генпрокурор.

Ю.Луценко повідомив: "Згідно з наказом, який був сьогодні оприлюднений, Горбатюка за його заявою призначено на посаду начальника слідчого управління, яким він і був до мого приходу в Генпрокуратуру".

Як повідомлялося, минулого тижня генпрокурор своїм наказом ліквідував чотири самостійних структурних підрозділи Генпрокуратури, серед яких департамент спеціальних розслідувань, і створив два управління, зокрема одноіменне.

"Ліквідовано чотири самостійних структурних підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: департамент розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; департамент спеціальних розслідувань; управління розслідування злочинів, пов'язаних зі злочинними організаціями; управління процесуального керівництва в кримінальних провадження слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями", - повідомляла прес-служба Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА