12:53 16.07.2018

Турчинов: Розробка нових зразків ракетної зброї - один із головних пріоритетів українського ОПК

2 хв читати
Турчинов: Розробка нових зразків ракетної зброї - один із головних пріоритетів українського ОПК

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у рамках контролю за реалізацією національної ракетної програми відвідав держпідприємство "ВІЗАР", де ознайомився з новим сучасним обладнанням, яке дає можливість виконувати високоточні технологічні функції, необхідні для виробництва сучасних ракетних систем.

Як повідомляє в понеділок прес-служба РНБО України, О.Турчинов зазначив, що новеобладнання було придбано та встановлено в рамках програми переоснащення українських підприємств оборонно-промислового комплексу новою технікою.

"Програма технологічного переоснащення підприємств ОПК активно реалізується поточного року, і, що важливо, нові найсучасніші верстати завод закупив за прямими контрактами на виконання рішення РНБО щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності оборонно-промислового комплексу", - наголосив він.

Секретар РНБО зазначив, що, відповідно до цього рішення, українські підприємства незалежно від форми власності можуть закуповувати за кордоном технічне обладнання та необхідні комплектуючі для виробництва потужної сучасної зброї без посередницької монополії державних спецекспортерів.

"Ми сьогодні побачили цехи, де встановлено новітні технологічні лінії найкращих іноземних виробників, які дають змогу втричі збільшити обсяги виробництва, значно покращити якість і забезпечити високу точність обробки деталей, що для ракетного виробництва дуже важливо", - сказав він, додавши, що завод "ВІЗАР" залучений до кооперації зі створення нових ракетних систем та до модернізації ракет, які перебувають на озброєнні української армії.

О.Турчинов також наголосив, що "ВІЗАР, як і багато інших підприємств вітчизняного ОПК, реалізував "дуже важливе і складне завдання, повністю відмовившись від співпраці з російськими оборонними підприємствами".

"До 2014 року 40% комплектуючих підприємство отримувало з РФ, і 88% своєї продукції постачало до Росії! Після 2014 року ці відносини було припинено, і підприємство за рахунок імпортозаміщення повністю забезпечило виробництво власної продукції без російських комплектуючих і, відмовившись від російських ринків збуту, активно просуває свою конкурентну продукцію на нові ринки, відновлюючи свій експортний потенціал", - зазначив він.

В інформації зазначається, що на нараді з керівництвом і конструкторами держконцерну "Укроборонпром" і ДП "ВІЗАР" під головуванням секретаря РНБО обговорювалися також нові завдання і пріоритети національної ракетної програми.

"РНБО ставить перед ОПК завдання щодо створення нових перспективних ракетних систем. Ідеться насамперед про ракети, які забезпечуватимуть надійну протиповітряну оборону нашої країни, і це пріоритет, над яким сьогодні працюватиме ДП "ВІЗАР" та інші провідні оборонні підприємства України", - підсумував О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна у квітні 2024 року уточнила для Ради Європи перелік наявних обмежень прав і скоротила його - Малюська

РФ щоночі обстрілює порти Великої Одеси ракетами й дронами з території окупованого Криму - АМПУ

У травні очікується прем’єра документального кіно про бійців 3-ї ОШБр

Невідомі особи не допускають членів міжвідомчої комісії на територію парку-пам'ятки "Межигір'я"

У Харкові передано до суду справу проти псевдоволонтера, який привласнював гроші за евакуацію людей і домашніх улюбленців - прокуратура

Зеленський обговорив зі Столтенбергом шляхи відбиття агресії РФ і подальшу взаємодію з НАТО

СБУ повідомила про підозру гендиректору виробника російських "Калібрів"

Зеленський не бачить позитиву у своєчасності підтримки України з боку членів НАТО

Столтенберг: Очікуємо нових оголошень від союзників щодо постачання систем ППО в Україну, акцент - на Patriot

Нам необхідні багаторічні фінансові зобов'язання щодо підтримки України - Столтенберг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА