08:38 13.07.2018

Вартість квитка в космос для туристів на кораблі Безоса починатиметься від $ 200 тис

2 хв читати
Вартість квитка в космос для туристів на кораблі Безоса починатиметься від $ 200 тис

Аерокосмічна компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin планує брати від $ 200 тис до $ 300 тис. за політ у космос на багаторазовому кораблі New Shepard, повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела в компанії.

Один співробітник Blue Origin повідомив, що ціни на квитки коливатимуться у зазначеному ціновому коридорі, інший співрозмовник агентства повідомив, що $ 200 тис. - це мінімальна ціна.

У червні представники компанії повідомили на прес-конференції, що незабаром проведуть тестові рейси New Shepard з пасажирами, а продаж квитків для космічних туристів планують відкрити вже в наступному році.

На прохання агентства прокоментувати отриману через джерела інформацію і повідомити подробиці політики ціноутворення в Blue Origin не відповіли.

New Shepard - багаторазовий корабель і ракета для суборбітальних польотів. Він являє собою пілотовану капсулу, яка призначена для автономного польоту шести пасажирів на висоті 100 км над Землею, в суборбітальному просторі - це досить високо, щоб космічний турист відчув кілька хвилин невагомості і міг побачити обриси планети. На цій висоті розташована лінія Кармана, яка вважається умовною межею між атмосферою і космосом.

Зліт New Shepard відбувається вертикально, за допомогою одноступінчастої багаторазової ракети, посадка - за допомогою двигуна і парашутів. У капсулі є шість оглядових вікон, які приблизно в три рази більше за розміром, ніж ілюмінатори літаків Boeing-747. Система названа на честь Алана Шепарда - першого американського астронавта, який здыйснив суборбітальний політ.

До теперішнього моменту Blue Origin провела вісім випробувальних польотів, успішно здійснивши вертикальні злети і посадки New Shepard зі стартового майданчика в Техасі, однак жоден з цих польотів не був проведений з пасажирами на борту. Під час двох з цих польотів на борту космічної капсули знаходився спеціальний манекен, якого в компанії охрестили Скайуокером.

Blue Origin не розкриває даних щодо вартосты запуску. Аналітики аерокосмічної компанії Teal Marco Caceres припускають, що кожен пуск New Shepard обходиться компанії в $ 10 млн. З огляду на місткість капсули, при ціні в $ 300 тис. за квиток космічні польоти будуть збиткові для компанії - принаймні на першому етапі.

За даними трьох співрозмовників Reuters, першими пасажирами Blue Origin, ймовірно, стануть співробітники компанії.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА