21:17 12.07.2018

Апеляційний суд вирішив не змінювати термін антимайданівцю "Топазу"

1 хв читати
Апеляційний суд вирішив не змінювати термін антимайданівцю "Топазу"

Апеляційний суд Харківської області частково задовольнив апеляцію, подану захистом на вирок, винесений Київським райсудом міста антимайданівцю Гнатові Кромському, відомому на прізвисько "Топаз".

"Суд задовольнив нашу скаргу частково і направив у частині цивільного позову (за рішенням суду першої інстанції Кромський мав заплатити близько мільйона) на новий розгляд. В іншій частині скарги відмовлено, залишено в силі вирок Київського райсуду", – повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна адвокат Г.Кромського Олександр Шадрін.

За його словами, захист має намір звернутися до Верховного суду.

"Будемо подавати касацію. По-перше, ми наполягаємо на виправдувальному вироку. По-друге, ми не згодні з тим, як суд першої інстанції визначив застосування "закону Савченко". Ми вважаємо, що його слід застосовувати до всього періоду, який Кромський провів під вартою, аж до сьогоднішнього дня. При такому застосуванні є підстави відпустити його з-під варти вже сьогодні", – пояснив О.Шадрін.

Як повідомлялося, 30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова визнав Г.Кромского винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США запроваджують санкції, спрямовані проти влади Нікарагуа – Мінфін США

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА