19:20 11.07.2018

Суд у Херсоні продовжив арешт Вишинському на два місяці

2 хв читати
Суд у Херсоні продовжив арешт Вишинському на два місяці

Херсонський міський суд продовжив термін тримання під вартою ще на 60 діб головному редактору "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському.

"Щойно Херсонський міський суд задовольнив клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим та ГУ СБУ в АРК про продовження запобіжного заходу для Кирила Вишинського, підозрюваного у скоєнні державної зради та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Підозрюваний перебуватиме під вартою до 13 вересня", - написав у середу ввечері заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Водночас адвокат К.Вишинського Андрій Доманський сказав агентству "Інтерфакс-Україна", що на це рішення буде подано апеляцію.

Українські правоохоронці затримали керівника "РИА Новости Украина" К.Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня. 21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського. 1 червня суд відмовив стороні захисту в зміні запобіжного заходу.

Тим часом 6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що К.Вишинському повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. "Підозрюваному в державній зраді Кирилу Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) КК України", - написала Л.Сарган на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі К.Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і патрони до нього. Пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним пістолетом моделі FN Browning M1906.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА