21:58 10.07.2018

Суд призначив розгляд по суті справи прикордонника Колмогорова на 17 липня

2 хв читати
Суд призначив розгляд по суті справи прикордонника Колмогорова на 17 липня

Суд провів підготовку до засідання з розгляду справи прикордонника Сергія Колмогорова, який обвинувачується у вбивстві людини на посту в 2014, передає "Українська правда".

"Відбулося підготовче судове засідання, навіть не дивлячись на те, що був відсутній потерпілий ... Суд вирішив слухати справу", - повідомила адвокат С.Колмогорова Оксана Муравська.

Вона розповіла, що підготовче засідання відбулося за відсутності потерпілого, чоловіка загиблої Євгенія Рижкова.

"Справа в тому, що потерпілий Рижков знаходиться за межами території України ... Суд зробив оголошення на сайті судової влади і вважає, що цього достатньо для повідомлення особи, яка перебуває за кордоном", - зазначила О.Муравська.

Засідання відвідує матір загиблої та її адвокат, однак де і з яких причин перебуває сам С.Рижков, стороні захисту невідомо.

За словами адвоката, С.Колмогоров відвідує кожне засідання суду.

Крім того, сторона захисту прикордонника заявила про клопотання про повернення обвинувального акта прокурору "у зв'язку з невідповідністю вимогам Кримінального процесуального кодексу України".

"Обвинувальний акт повністю не відповідає вимогам КПК: не конкретизовано, неналежним чином сформульовано обвинувачення", - вважає адвокат.

Як відомо, С.Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автомобіля.

15 листопада 2016 року Приморський районний суд Маріуполя Донецької області визнав С.Колмогорова винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України і засудив його до 13 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавленням військового звання "старший солдат".

Апеляційний суд Донецької області залишив вирок першої інстанції в силі.

6 листопада Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив справу С.Колмогорова на новий судовий розгляд до суду першої інстанції і звільнив його з-під варти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА