18:58 10.07.2018

Зміна в дитячому таборі на Київщині, де отруїлися гімнастки, закривається з 11 липня

3 хв читати

Київська обласна державна адміністрація достроково закриває зміну в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу "Славутич" (с. Циблі Переяслав-Хмельницького району), де 2 липня було зареєстровано харчове отруєння групи гімнасток, повідомив інтернет-виданню "Українська правда" голова Київської ОДА Олександр Горган.

"Сьогодні відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де заслухали інформацію про табір. За його результатами ми ухвалили рішення достроково закрити зміну, там виявлено низку системних посадових порушень і зловживань. 11 липня всі діти мають роз'їхатися. Зміна закривається", – розповів О.Горган.

За його словами, цей заклад зможе прийняти нову зміну дітей тільки після повторної перевірки. "Ми зміну закриваємо. І не даємо заїзд до того часу, доки не буде проведено повторне лабораторне дослідження і не будуть отримані результати, які дадуть змогу визнати заклад придатним для прийому дітей", – пояснив голова ОДА.

Він зазначив, що серед озвучених порушень – виявлення в харчоблоці табору бактерій групи кишкової палички, патогенного стафілокока і патогенної мікрофлори.

"У нас є всі підстави вважати, що наявність цієї флори викликала масове отруєння", – зазначив О.Горган.

Крім того, за його словами, до хворих дітей спершу не пускали медиків.

Воднчоас на сайті табору "Славутич" наводяться фотокопії результатів досліджень і пояснення до них.

"Отримані показники в наявній кількості є нормою існування в мікрофлорі та організмах, тому, немає підстав говорити про наявність на території табору, харчоблоку тощо небезпечних збудників кишкової інфекції та стафілококу, а отже, немає підстав стверджувати, що кухня є носієм якоїсь інфекції або патогенної мікрофлори. І вже тим паче немає підстав говорити про закриття табору, якого побоюються деякі з батьків", – йдеться в повідомленні на сайті "Славутича".

Припис, отриманий у результаті перевірки закладу, має профілактичну мету щодо посилення заходів із дотримання санітарних норм та особистої гігієни працівників.

У наведених результатах досліджень (бактеріологічне, мікробіологічне), зокрема, зазначено, що в пробах змивів у харчоблоці (10 зразків) бактерії групи кишкової палички не виділені; надіслані зразки їжі за мікробіологічними показниками відповідають вимогам і нормативам, патогенна мікрофлора не виявлена.

Висновок за результатами проведення комплексу лабораторних досліджень (від 10 липня): у дев'яти осіб персоналу харчоблоку і двох дітей, які перебували в ізоляторі, не виявлено збудників кишкової інфекції та патогенного стафілококу; в пробах харчових продуктів патогенна флора не виявлена. Невелика кількість виявлених у змивах бактерій групи кишкової палички та стафілококу "в даному випадку служить показником порушення особистої гігієни персоналом".

"Враховуючи всю ретельність і прискіпливість перевіряючих органів і обсяг взятих проб і аналізів, а також розуміючи, що "ідеально чистою" жодна мікрофлора не може бути, зі свого боку, відзначаємо належне дотримання правил санітарної безпеки у нашому таборі як на цьому етапі, так і в подальшому, адже заклад працює повноцінно не тільки в літній період, а й протягом усього року", – наголосили в таборі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли селище на Харківщині, поранено пенсіонера - поліція

Кількість бойових зіткнень зросла до 60, ворог значно активізувався на курахівському напрямку - Генштаб ЗСУ

Верховний Суд підтвердив чинність та обов'язковість застосування українського правопису 2019 року - мовний омбудсмен

Жителя Мартового Харківської області, який допомагав окупантам, засуджено до 11 років в'язниці - прокуратура

Є запевнення, що в рішенні саміту НАТО у Вашингтоні буде конкретна позиція про незворотність членства України в Альянсі - Стефанішина

Залишилися лише організаційні питання в контексті відкриття переговорів щодо вступу України до ЄС - Стефанішина

Унаслідок обстрілів у Нікополі загинули дві людини, одна постраждала - ОВА

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться у п'ятницю об 11.00 на Байковому кладовищі

Енергоатом: Мартиненко завжди відстоював свободу слова

Єврокомісія через шість років закрила процедуру проти Польщі щодо порушень у сфері верховенства права

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА