18:29 10.07.2018

Київрада затвердила три ДПТ – у Голосіївському, Печерському та Дарницькому районах столиці

2 хв читати
Київрада затвердила три ДПТ – у Голосіївському, Печерському та Дарницькому районах столиці

Київська міська рада затвердила три детальних плани території (ДПТ) – у Голосіївському, Печерському та Дарницькому районах столиці.

Перший ДПТ площею 149 га в межах вул. Васильківської і просп. 40-річчя Жовтня у Голосіївському районі Києва підтримали 62 депутати. Згідно з документом, ДПТ передбачає збільшення кількості місць у дитсадках на 175, школах – на 860.

Крім того, містобудівний документ змінює цільове призначення ділянок землі, що належать державним установам, під житлову забудову. За затвердженим ДПТ, кількість населення на цій території за 5-7 років збільшиться на 4,1 тис. осіб, житлові площі – на 133,3 тис. кв. м.

Другий ДПТ, затверджений Київрадою, обмежується вулицями Бойчука, Підвисоцького, Залізничним шосе і просп. Дружби Народів у Печерському районі. Його площа становить 93,8 га.

Документ передбачає часткову реструктуризацію комунально-складських територій зі зміною призначення на громадську забудову, зокрема, для добудови третьої черги ЖК "Новопечерські Липки".

Висотність житлової забудови в мікрорайоні становитиме щонайбільше 31 поверх, кількість населення збільшиться на 12,4 тис. осіб., житлові площі – на 431 тис. кв. м. Також передбачається створення 569 нових місць у дитсадках і 1629 місць – у школах.

Цей ДПТ підтримав 61 депутат. Виконавцем ДПТ виступило ТОВ "Терра Проджект", інвестором – ТОВ "Шато Інвест". Вартість розробки документа – 400 тис. грн.

Третій ДПТ регулює забудову ділянки площею 22 га поблизу Дарницького цвинтаря. Територія розташована між Харківським шосе, вулицями Кравчука, Ревуцького та Здолбунівською.

Документ передбачає будівництво 25-поверхових будинків на вул. Ревуцького. Упродовж 5-7 років кількість населення збільшиться на 3 тис. осіб, житлові площі – на 78 тис. кв. м. Крім того, планується будівництво дитсадка на 170 місць і початкової школи на 130 місць, а також реконструкція існуючої школи зі збільшенням до 1,2 тис. місць.

Цей ДПТ підтримали 63 депутати.

Розробником документа виступила "Терра Проджект", інвестором – ТОВ "Аллан Плюс". Вартість ДПТ – 996 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

Кількість загиблих в Одесі від ракетного удару збільшилася до трьох осіб, іще 20 поранені

Генштаб ЗС України: Російські війська протягом доби завдали чотирьох ракетних і 35 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів із РСЗВ

Кількість постраждалих в Одесі зросла до 17 людей

Росіяни вдарили двома КАБами по селу на Сумщині, зруйнували школу

Генштаб ЗС України: Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення, на бахмутському напрямку відбито 27 атак ворога

Генштаб ЗС України: Українська авіація завдала ударів по п’яти локаціях противника, ракетники уразили одну

Унаслідок обстрілу Харкова постраждав чоловік - уточнена інформація

Колишніх керівників "Запорізького електровозоремонтного заводу" засуджено до позбавлення волі

В Одесі через ракетну атаку загинули двоє людей, серед постраждалих - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА