16:11 10.07.2018

Засідання комітету нацбезпеки щодо інциденту на Рівненському полігоні перенесено на 12 липня

2 хв читати

Засідання комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради з питання про інцидент із розривом міномета під час бригадних тактичних навчань на 223-му Рівненському загальновійськовому полігоні, перенесено з 11 на 12 липня через перенесення слідчого експерименту з 10 на 11 число, повідомляє глава комітету Сергій Пашинський.

"Оскільки військова прокуратура перенесла на завтра заплановане на сьогодні проведення експертизи, а всі доповідачі нашого Комітету з цього питання задіяні в проведенні цього експерименту, прийняв рішення перенести засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони на четвер, 12 липня, на 14:30", - написав С.Пашинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому він запросив журналістів "долучитися до роботи комітету".

Як повідомлялося, під час бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на Рівненському загальновійськовому полігоні вранці 6 липня стався розрив 120-мм міномета "Молот" розробки ПАТ "Маяк", що входить до держконцерну "Укроборонпром" (Київ), унаслідок якого троє військовослужбовців загинули, ще дев'ятеро дістали поранення різного ступеня тяжкості. Командувач Сухопутних військ ВСУ прийняв рішення про припинення навчань. Призначено службове розслідування для з'ясування причин трагедії.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Віктору Муженку доповісти йому підсумки розслідування інциденту цього тижня, а також розпорядився призупинити використання мінометів "Молот" під час навчань на час проведення розслідування.

С.Пашинський раніше анонсував проведення слідчого експерименту із надзвичайної події зі смертельними наслідками на Рівненському полігоні на вівторок. Під час експерименту, зокрема, планувався підрив міномета тієї ж серії, з якої належав і той, що вибухнув.

Водночас головний військовий прокурор України Анатолій Матіос направив листа С.Полтораку з проханням перенести проведення слідчого експерименту з мінометами "Молот" з 10 на 11 липня, оскільки рішення Рівненського суду про проведення експертизи фахівцями Київського науково-дослідного інституту судових експертиз слідство отримало лише о 17:00 9 липня.

Комітет з нацбезпеки і оборони Верховної Ради мав 11 липня заслухати заступника міністра оборони Ігоря Павловського і заступника генерального прокурора - головного військового прокурора Анатолія Матіоса щодо інциденту. За словами С.Пашинського, на засіданні комітету будуть "розглянуті питання небойових втрат ЗСУ, дисципліни і питання інциденту на Рівненському полігоні".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

У пункті пропуску "Рені" контрольні служби України та Молдови працюватимуть спільно

Мирний житель загинув, ще двоє постраждали внаслідок обстрілів Вовчанської громади

У столичному Музеї Ханенків відкрилася виставка картин художників Гаазької школи кінця XIX - початку ХХ століття

Фахівці "Запоріжсталі" відновили кілька потужних вантажівок для ЗСУ

У Нікопольському районі внаслідок обстрілів є руйнування інфраструктурних об'єктів, зокрема енергетичних - ОВА

Київ допоможе Чернігову посилити фортифікаційні споруди - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА