15:34 06.07.2018

Генпрокуратура скасувала постанову про заборону будівництва "Музею Революції гідності"

1 хв читати
Генпрокуратура скасувала постанову про заборону будівництва "Музею Революції гідності"

 Заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська скасувала постанову прокурора департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури про заборону на будівництво "Музею Революції гідності" на Інститутській у Києві.

"Постановою заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської від 5 липня 2018 року скасовано постанову прокурора департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України від 27.06.2018 про заборону вчинення дій як незаконну", - йдеться в повідомленні відомства в п'ятницю.

У Генпрокуратурі зазначили, що ця постанова є незаконною і підлягає скасуванню. Водночас постанова заступника генпрокурора про скасування заборони будівництва музею оскарженню не підлягає.

Генпрокуратура повідомляє, що скасування незаконної постанови не перешкоджає проведенню слідчого експерименту в кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому триває з 2013 року, але в межах та у спосіб, визначені законом.

У відомстві поінформували, що постановою прокурора заборонялося державним і комунальним підприємствам, громадським організаціям вчиняти дії, спрямовані на зміну обстановки на Інститутській на ділянці від майдану Незалежності до перехрестя з вул. Банковою, а також утриматися від надання дозволів на такі роботи суб'єктам господарювання різних форм власності. Зокрема, зміна рельєфу місцевості та будівництво або знесення будь-яких будівель, малих архітектурних форм, інших постійних або тимчасових конструкцій, висадку та знищення зелених насаджень, встановлення і демонтаж стовпів, електричних опор та інших споруд, встановлення і демонтаж рекламних конструкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА