17:04 04.07.2018

Комітет з нацбезпеки рекомендував Раді узяти за основу законопроект про блокування сайтів

2 хв читати
Комітет з нацбезпеки рекомендував Раді узяти за основу законопроект про блокування сайтів

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони рекомендував народним депутатам ухвалити в першому читанні законопроект (№6688), що дозволяє тимчасово блокувати інформаційні ресурси.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення члени комітету підтримали на засіданні в середу.

Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення інформаційної безпеки України запропоновано узяти за основу з низкою застережень, які озвучив його автор і член комітету з нацбезпеки Іван Вінник.

"Підтримати за основу з зобов'язанням до другого читання вивчити висновки, викладені в рішеннях Європейського суду з прав людини, які я зачитав ... з урахуванням вимог і положень Конвенції про основоположні права і свободи людини ...Чітка процедура можливості оскарження відповідного рішення та визначений перелік статей Кримінального кодексу, за якими такий захід забезпечення (блокування - ІФ) може бути застосований", - сказав І.Вінник.

Цей законопроект пропонує надати право СБУ забезпечувати за рішенням суду або в інших встановлених законом випадках блокування доступу до певного інформаційного ресурсу з використанням технічних засобів, які встановлюються операторами, провайдерами телекомунікацій.

Блокування доступу до інформресурсів буде ще одним видом санкцій. Крім того, запропоновано створити єдиний реєстр виконання судових рішень та застосування санкцій у сфері телекомунікацій.

Згідно із законопроектом, порядок блокування інформаційних ресурсів встановлюватиме Кабінет Міністрів України.

Провайдерів телекомунікацій планують зобов'язати за власні гроші купувати і встановлювати технічні засоби, які визначить адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації за погодженням з СБУ, і які необхідні для блокування доступу до інформаційних ресурсів, а також обмеження і припинення надання телекомунікаційних послуг.

Водночас Кримінальний кодекс України запропоновано доповнити новою статтею, відповідно до якої, підставою для блокування інформаційного ресурсу і видалення з нього інформації за рішенням суду буде поширення через цей ресурс інформації "з використанням якої відбуваються тяжкі та особливо тяжкі злочини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: Від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, більше половини - на Куп'янському та Покровському напрямках

Війська РФ завдали ракетного удару по Міжнародному аеропорту "Запоріжжя"

За добу окупанти випустили по Україні 14 ракет і близько 70-ти керованих авіабомб - Генштаб

Увечері окупанти обстріляли Михайлівку Бериславського району, відомо про двох поранених - Херсонська ОВА

На Донеччині через обстріли військами РФ протягом дня загинуло троє людей

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

У Києві в понеділок, 27 травня, лімітів е/е вистачить у середньому на 81% потреб

Найгарячішим напрямком є покровський в Донецькій області

Міноборони Швеції підтримує право України захищатися шляхом нанесення ударів по військових цілях на території РФ

Генштаб ЗС України: Різко зросла активність РФ на куп'янському напрямку, на покровському - не спадає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА