07:35 04.07.2018

Бойовики продовжують порушувати "хлібне перемир'я" на Донбасі, за добу 17 обстрілів позицій ЗС України

2 хв читати
Бойовики продовжують порушувати "хлібне перемир'я" на Донбасі, за добу 17 обстрілів позицій ЗС України

За минулу добу бойовики продовжили порушувати встановлений з 1 липня режим припинення вогню на Донбасі на час збору врожаю (так зване "хлібне перемир'я"), зробивши 17 обстрілів позицій Збройних сил України, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"Противник 17 разів звертався до вогню по наших позиціях. Більшість з них були неприцільні і нетривалі. Підрозділи Об'єднаних сил надійно утримують займані рубежі, неухильно дотримуються режиму припинення вогню і не піддаються на провокації ворога (...) За минулу добу поточних втрат серед захисників України немає", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці прес-центру ООС у Фейсбук в середу вранці.

На луганському напрямку неспокійно було поблизу населеного пункту Кримське, де бойовики застосовували БМП, ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

За минулу добу НВФ також проявили себе на Світлодарському напрямку. Там українські позиції обстрілювали з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у населеного пункту Новозванівка.

На донецькому напрямку бойовики використовували озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали українські захисники Авдіївки, Катеринівки, Красногорівки і Троїцького.

Неспокійно було на маріупольському напрямку, де вкотре спостерігалася найбільша кількість ворожих провокацій. Довкола населених пунктів Широкине, Павлопіль, Лебединський і Пищевик бойовики відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а по захисниках Водяного були застосовані протитанкові керовані ракети.

"Не дивлячись на оголошене перемир'я бойовики російських окупаційних військ протягом поточної доби двічі відкривали вогонь по наших позиціях. Так, ворог на Луганському напрямку вчинив провокацію в районі населеного пункту Кримське, відкривши вогонь з озброєння БМП і заборонених мінськими домовленостями мінометів калібром 82-мм. на маріупольському напрямку з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні захисники Водяного", - сказано в звіті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА