18:52 03.07.2018

У МЗС України вимагають від РФ звільнити Павла Гриба

2 хв читати
У МЗС України вимагають від РФ звільнити Павла Гриба

 У Міністерстві закордонних справ України протестують у зв'язку з судовим процесом стосовно українця Павла Гриба і вимагають від РФ його звільнення.

"Висловлюємо протест РФ у зв'язку з судилищем у справі П.Гриба. Сфабрикована справа, незаконні обвинувачення. Вимагаємо звільнення", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца у Twitter.

Раніше у вівторок повідомлялося, що до Північно-Кавказького окружного військового суду надійшла кримінальна справа П.Гриба, обвинуваченого в злочині, передбаченому ч. 1 ст. 205.1 (сприяння в терористичній діяльності). Попередні слухання у справі призначено на 9 липня, засідання відбудеться в закритому режимі.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, які розкриває прес-служба, в період із березня по травень 2017 року підсудний, перебуваючи в Україні, переписувався в мережі Інтернет зі школяркою із Сочі, ученицею старших класів. П.Гриб, як стверджує слідство, переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту підсудний рекомендував школярці покинути територію Росії.

"Відповідно до ч. 3 ст. 12 КК РФ іноземний громадянин, який скоїв злочин поза межами РФ, але спрямований проти інтересів РФ, підлягає кримінальній відповідальності", - пояснила прес-секретар.

Батько П.Гриба Ігор Гриб із посиланням на дані адвоката Марини Дубровіної повідомив, що Павло виглядає "дуже виснаженим і пригніченим", не може придбати ні медикаментів, ні продуктів харчування, тому що Росфінмоніторинг три місяці тому заборонив відправляти грошові перекази.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА