15:53 03.07.2018

Суд визнав Одеську міськраду цивільним відповідачем у справі про пожежу в таборі "Вікторія", де загинули троє дітей

2 хв читати
Суд визнав Одеську міськраду цивільним відповідачем у справі про пожежу в таборі "Вікторія", де загинули троє дітей

Київський районний суд м. Одеси визнав Одеську міську раду цивільним відповідачем у справі про пожежу в таборі "Вікторія" у вересні 2017 року, під час якої загинули троє дітей.

Як повідомляє Центр правового моніторингу "Гідність", таке рішення суд ухвалив за клопотанням адвоката 37 постраждалих у цій справі Миколи Стоянова.

Загальна сума компенсації, якої очікують постраждалі, - 3,9 млн грн (по 100 тис. грн для 35 сімей і по 200 тис. грн для ще двох).

"Суд ухвалить рішення, з кого саме буде стягнуто відповідну цифру. З того, що досліджено на сьогодні, обвинувачуваний відповідний збиток, згідно з нормами чинного законодавства, нести не може. Відповідну компенсацію має виплачувати Одеська міська рада", - повідомив Н.Стоянов в ефірі місцевого телеканалу "Думська".

Водночас суд відхилив клопотання в частині арешту майна Одеської громади для забезпечення цієї вимоги щодо компенсації, пославшись на відсутність переліку майна, яке необхідно заарештувати. Однак сторона захисту має намір уточнити клопотання в цьому питанні й подати його знову - на одному з найближчих засідань.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники знайшли обгорілі останки трьох дітей.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було висунуто директору табору Петросу Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (засуджена до умовного терміну), екс-віце-мерові Одеси Зінаїді Цвірінько, керівнику відділення Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київському районі Одеси та інспектору Київського районного відділу Головного управління ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА