18:42 02.07.2018

Україна запровадила квоти на імпорт сірчаної кислоти і олеуму

1 хв читати
Україна запровадила квоти на імпорт сірчаної кислоти і олеуму

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) вирішила запровадити квоти на імпорт сірчаної кислоти та олеуму, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"За результатами розгляду матеріалів (спецрозслідування - ІФ) було встановлено, що існує необхідність застосування захисних заходів... З метою захисту національного товаровиробника від зростаючого імпорту було застосовано спеціальні заходи щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму незалежно від країни походження та експорту у вигляді квотування імпорту в Україну терміном на три роки", - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення МКМТ ухвалила 2 липня.

Згідно з даними Держстату, за січень-квітень 2018 року імпорт в Україну сірчаної кислоти та олеуму з Росії становив 2,1 тис. тонн на $99,2 тис., із Білорусі - 18 тис. тонн на $820,5 тис.

На ці дві країни припадало майже 100% усього імпорту цієї продукції, тоді як її експорт становив 23,4 тонни на $7,7 тис.

Проти запровадження обмежень на імпорт сірчаної кислоти виступали деякі українські металургійні компанії, тоді як хімічні підприємства наполягали на їх введенні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА