13:53 02.07.2018

Денісова запропонує комісару Ради Європи з прав людини разом відвідати українських політв'язнів у РФ і Криму

2 хв читати
Денісова запропонує комісару Ради Європи з прав людини разом відвідати українських політв'язнів у РФ і Криму

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що має намір зустрітися з комісаром з прав людини Ради Європи Дунею Міятович і запропонувати їй разом відвідати українських політв'язнів у РФ та окупованому Криму.

"Я продовжую працювати над створенням "дорожньої карти", - сказала вона на засіданні погоджувальної ради фракцій і депутатських груп Верховної Ради в понеділок у Києві.

Вона наголосила, що українських громадян у місцях позбавлення волі в РФ необхідно відвідати невідкладно, оскільки четверо з них голодують.

Водночас Л.Денісова сподівається, що її допустять до всіх українців, утримуваних у в'язницях РФ, як це й обіцяв президент Росії Володимир Путін у розмові з главою української держави Петром Порошенком.

"Ми наголошуватимемо, що допуск пані Москалькової (російський омбудсмен Тетяна Москалькова - ІФ) до громадян, яких вони хочуть відвідати, буде на підставі дзеркальності, синхронності та взаємності. Інакше ніяк не може бути", - сказала український омбудсмен.

При цьому вона додала, що продовжує вимагати безперешкодного доступу їй до українців, яких утримують у Росії.

Крім того, Л.Денісова повідомила, що разом із першим віце-спікером Верховної Ради, представником України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Іриною Геращенко має намір зустрітися з комісаром з прав людини в Раді Європи.

"Ми поінформуємо її, що наразі там відбувається. І я їй пропонуватиму, щоб разом поїхати до Олега Сенцова, Володі Балуха, до Клиха", - заявила омбудсмен.

Вона зазначила, що ключовою метою її поїздки було переконати українських політв'язнів у тому, що Україна за них бореться. "Я думаю, що її було досягнуто", - сказала Л.Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

Російські війська скинули на Куп'янськ-Вузловий авіабомби, постраждала пенсіонерка - прокуратура

На Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули три людини, двоє поранені - голова ОВА

Після атаки на Одесу вже відомо про трьох постраждалих - мер

У Харкові вже двоє загиблих, ще 13 осіб поранено - мер

За уточненими даними, у Харкові одна людина загинула після авіаударів - Терехов

В ОДЕСІ ЩЕ ОДИН ВИБУХ - МЕР

Окупанти вдарили по Харкову КАБами, відомо про п'ятьох постраждалих - Синєгубов

В ОДЕСІ ЧУЛИ ВИБУХ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТУ В БІК МІСТА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заяви правоохоронців про реконструкцію тепломереж на вул.Антоновича із залученням бюджетних коштів не відповідають дійсності - "Київтеплоенерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА