07:59 01.07.2018

Канада підвищила ввізні мита на низку американських товарів

1 хв читати
Канада підвищила ввізні мита на низку американських товарів

Канада з 1 липня підвищує ввізні мита на низку товарів американського виробництва у відповідь на підвищення США тарифів на сталь і алюміній, про що Вашингтон оголосив раніше. Канадські підвищені мита торкнуться американських товарів загальною сумою $ 12,5 млрд, таких як продукція зі сталі і сплавів, продукти харчування і алкогольна продукція.

У той же час Китай з 1 липня до 15% з 25% знижує ввізні мита на автомобілі іноземного виробництва та комплектуючі до них, а також на майже 1,5 тис. видів товарів повсякденного попиту. Наміри знизити мита у квітні оголосив, виступаючи на економічному форумі в китайському Боао, голова КНР Сі Цзіньпін.

Американські ЗМІ оголосили, що зниження Китаєм імпортних мит є свідченням його відступу в результаті жорсткого підходу президента Дональда Трампа до торгівлі з КНР і введення підвищених мит на китайський експорт в США на суму $ 50 млрд.

Пекін неодноразово спростовував ці твердження, відзначаючи, що зниження мит є розвитком проведеної Китаєм політики відкритості для зовнішнього світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА