08:06 30.06.2018

З початку року на водоймах країни загинули близько 500 осіб

2 хв читати
З початку року на водоймах країни загинули близько 500 осіб

У водоймах України з початку року загинули близько 500 осіб, основна причина нещасних випадків це недотримання правил безпеки, повідомляють у державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Майже півтисячі громадян потонули у водоймах країни з початку року. Тільки в червні кількість загиблих становить більше 170 людей. Однак, навіть така статистика не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання громадянами правил безпечної поведінки.

Так, з початком купального сезону, в Запорізькій і Миколаївській областях рятувальники масово виловлюють з акваторії Чорного та Азовського морів відпочиваючих, яких відносить від берега на надувних матрацах. Щодня фіксується до десяти подібних випадків.

"Громадяни не враховують штормові попередження і користуються плавзасобами при сильних поривах вітру. Як наслідок - втрата управління і дзвінок на "101", - додали в ДСНС.

У розпал літніх канікул збільшується також кількість загиблих і серед дітей. Діти вирушають на місцеві ставки без супроводу дорослих, часто навіть не вміючи плавати. Так, у червні вода вже забрала понад 20 життів. Ще вісім дітей вдалося врятувати.

У ДСНС підкреслили, щоб зменшити показники загибелі на водних об'єктах країни, фахівці служби порятунку патрулюють місця відпочинку, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки. Однак, найбільш дієвим превентивним методом є власна обережність і відповідальність кожного громадянина.

Судячи з кількості надзвичайних подій біля водойм, ДСНС застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки, зокрема, пам'ятати що відпочивати і купатися можна тільки на спеціально обладнаних пляжах, ніколи не пірнати в незнайомих місцях, не залишати дітей без нагляду біля води і не дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві ставки і ріки, не запливати далеко і ніколи не плавати наодинці.

Також не заходити в воду в стані алкогольного сп'яніння, не наближатися до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу.

Температура води має бути не нижче 17° С, а плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час треба збільшувати поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин. Необхідно стежити за штормовими попередженнями і не виходити в плавання на човнах при сильних поривах вітру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА